Tervehdys jälleen! Ensimmäinen koulumaanantai takana ja mukavalta tämä muutos tuntuu edelleen. Tänään ei luonnollisesti kamalasti tullut varsinaisia opintoja eteen, mutta hieman kuitenkin

Aamuyhdeksältä meitä oli yhteensä kuusi kesken vuoden aloittavaa opiskelijaa odottamassa opastusta opintojen aloittamiseen. Aamu alkoi lyhyellä tutustumiskierroksella, mistä ei jäänyt mieleen juuri mitään. Eipä tuo varmaan haitanne, tuskinpa pitää jokaisen nimi mielessä ollakaan vielä tässä vaiheessa. Ihmisten ja koulun esittelyn jälkeen edessä oli koululounas, joka oli kyllä maittava ja täyttävä. Näytti kyllä kouluruoalta, se täytyy sanoa, mutta maku oli ulkonäköä parempi.

Lounaan jälkeen päästiin kuitenkin vihdoin ensimmäiselle oikealle tunnillekin! Tässä on ehkäpä suurin ero minkään aiemman koulutukseni ja tämän välillä. Luokkahuoneet on tarkoitettu tekemistä varten, eikä vielä ainakaan tullut vastaan yhtäkään luokkahuonetta, missä olisi ollut pulpetteja, liitutaulu, tai ylipäänsä mitään kouluun viittaavaakaan.

Kotoisasti sekaisin olevat välineet Mac-tietokoneista kameroihin, tulostimiin, projektoreihin – kaikki olivat hieman sikinsokin, mutta hyvällä tavalla. Kirjahyllyt olivat täynnään kyseisen luokkahuoneen alan kirjallisuutta, ja seinillä näkyi valmisteilla olevia tai jopa valmiita töitä. Päätteet toki löytyivät työpöydiltä huoneiden reunoilta, mutta yhtä suuressa osassa vaikuttivat olevan keskellä luokkaa sijaitsevat sohvat. Käytävien seinät ovat vaihtuva galleria talon eri opiskelijoiden opinnäytteistä valmistuvien valokuvaajien ikuistamina.

Jos luokkahuoneet olivat hieman sekaisin, mutta hyvällä tavalla, niin samaa voisi sanoa myös niistä opettajista joihin tänään pääsin tutustumaan. Huumori kukki ja pieni hihitys kuului jostain päin luokkaa koko tunnin ajan. Koko ajan kuitenkin tehtiin, eikä samoja kysymyksiä tuntunut kovin montaa kertaa peräkkäin tulevan, joten selkeästi tällainen ilon kautta oppiminen toimii.

Mitä tänään sitten opittiin?

Että oli ehkä paras maanantai pitkään aikaan! Koulunkäynti voi olla kivaa. Ollen oikeutettu myös matkustustukeen, vaikka omalla autolla kuljenkin. Sekä itse aiheesta; Photoshopin tasojen ja maskien käyttäminen. Tätä vasta pintaraapaistiin, mutta hitsinvitsi kun vaikuttaa kätevältä. Tämänpäiväisen lyhyen tutustumisen perusteella uskallan arvioida, että oli käsitelty kuva mikä hyvänsä, siinä on käytetty maskeja jossain kohden.

Näistäkin ominaisuuksista lupaan kirjoittaa ajan kanssa hieman tarkemmin tulevaisuudessa.

Pysy kuulolla!

Tykkää, tägää, julista ja juhlista:
error